Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (2024)

Belangrijk:

In april van 2024 kwam het nieuws naar buiten dat Bitdefender een kwetsbaarheid in hun antivirussoftware had verholpen. Dit lek zou het voor aanvallers mogelijk hebben gemaakt om toegang te krijgen tot het systeem van individuele gebruikers. Of dit effect heeft gehad op hun VPN-dienst is niet bekend. Het VPNGids-team onderzoekt momenteel opnieuw de mate van veiligheid van de software van Bitdefender. Indien nodig zullen we onze scores en beoordeling bijwerken.

Bitdefender VPN is een betaalbare, snelle en gebruiksvriendelijke VPN die ideaal is voor de beginnende gebruiker. Wel zijn er wat minpunten qua privacy. Het is geen no-log-VPN en het privacybeleid is twijfelachtig.

Bitdefender bestaat al sinds 2001 en heeft sindsdien al een half miljard gebruikers verkregen. Het Roemeense techbedrijf is een van de grootste namen in de cybersecuritywereld dankzij zijn goede antivirussoftware.

De Bitdefender Premium VPN daarentegen is een stuk minder bekend. Ondanks wat slechte pers heeft Bitdefender Premium VPN een boel dingen voor zich werken. Geweldige snelheden, solide beveiliging en een lage prijs zijn er maar een paar. Alles over deze nieuwe VPN-service lees je hieronder.

Bitdefender VPN review: in het kort

7.5

Pluspunten

  • Supersnel Catapult Hydra-protocol
  • 4.000+ servers in 50 landen
  • AES-256 encryptie
  • Split-tunneling
  • Automatische kill switch
  • Makkelijk te installeren
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Handige extra functies
  • Werkt met Netflix
  • Torrents toegestaan
  • Laag prijskaartje

Minpunten

  • Onduidelijk privacybeleid
  • Geen dedicated IP's
  • Onvoldoende klantenservice
  • Geen crypto-betaalmethode

Bitdefender Premium VPN is betaalbaar en gebruiksvriendelijk. De apps werken intuïtief en zijn eenvoudig te gebruiken, zonder verwarrende opties of cryptische menu’s. Het Catapult Hydra-protocol van Hotspot Shield verzorgt perfecte snelheden. In combinatie met AES-256 encryptie biedt het optimale beveiliging.

De VPN heeft met 4000+ servers in 50+ landen een uitgebreid servernetwerk. Hiermee kun je een aantal streamingdiensten unblocken, waaronder Netflix US. Fervent VPN-gebruikers missen misschien features, maar voor beginners is Bitdefender VPN ideaal. Daarnaast maakt de prijs missende features goed.

Nadeel is wel een twijfelachtig logbeleid waaruit blijkt dat data gedeeld worden met het Amerikaanse bedrijf Aura, eigenaar van Pango. Ook blijkt dat de app met meer zaken meekijkt dan in de privacyvoorwaarden staat aangegeven.

SpecificatiesBitdefender VPN

💵 PrijsVanaf €3.33 per maand
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS
💻 Gelijktijdige verbindingen10
💳 BetaalmethodeniDeal, Creditcard, PayPal
🔒 ProtocollenCatapult Hydra, OpenVPN
📅 Geld-terug-garanties30 dagen, Geld-terug-garantie
📋 LogsHoudt logs bij
🌎 Servers in het NederlandsBelgië, Nederland
📥 Torrents
🍿 Netflix
🏠 Website in het Nederlands
📲 App in het Nederlands
🎧 Klantenservice in het Nederlands
🎬 Werkt metBitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (2)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (3)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (4)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (5)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (6)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (7)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (8)Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (9)

Aanbieding

Neem een jaarabonnement voor €3,33 per maand!

BezoekBitdefender VPN

Bitdefender Premium VPN is supersnel

Score Snelheid Bitdefender VPN

8.0

We zijn erg te spreken over de snelheid van de servers van Bitdefender Premium VPN. Daarom geven we deze provider een 8/10.

Onze conclusies na het testen van de snelheden van Bitdefender VPN zijn als volgt:

  • Met de VPN kunnen we de originele snelheid voor het grootste gedeelte behouden.
  • Servers in Europa en de VS bieden excellente snelheden.
  • We ondervonden geen grote schommelingen in snelheid tijdens dagelijks gebruik.
  • De snelheden zijn uitstekend om mee te streamen of downloaden.

Speedtest resultaten Bitdefender Premium VPN

Wij testen de snelheid van een VPN altijd met verschillende servers. We beginnen met een nulmeting zonder VPN en vergelijken dat met de snelheden die we via de verschillende servers van de VPN-service behalen. We hebben de snelheid van Bitdefender VPN vanuit onze locatie in Nederland getest. Het kan zijn dat de snelheid van je verbinding door je locatie verschilt van die van ons.

Dit zijn de resultaten van onze speedtesten met Bitdefender Premium VPN:

ServerDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (MS)
Geen VPN203,6247,763
Snelste server (Nederland)191,41246,099
Nederlandse server201,75242,137
Duitse server 199,68226,3217
Engelse server 202,64245,9113
Amerikaanse server (New York)188,141,1594
Australische server124,168,01269
Japanse server104,4517,79241

Zoals je kunt zien is Bitdefender VPN ontzettend snel. Verbinding maken met de verschillende servers kostte telkens enkele seconden, met uitzondering van de servers in Japan en Australië. De ping nam toe naarmate we servers verder weg selecteerden en ook de snelheid nam af. Dit valt ook te verwachten.

Bij servers in Europa en de VS blijft de downloadsnelheid boven de 90%. In Nederland en Engeland blijft zelfs meer dan 99% van de originele snelheid behouden. Wel valt op dat de uploadsnelheid sneller afneemt dan de downloadsnelheid. Dat is iets om rekening mee te houden als je veel data wilt delen, bijvoorbeeld bij het uploaden van torrents of bij videomeetings.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Met de meeste servers van Bitdefender Premium VPN merkten we niet dat we verbonden waren. We genoten van naadloze streaming, snelle downloads en soepel browsen zonder enige vertraging of plotseling verbroken verbindingen.

Dit is niet alleen geval met een Nederlandse server, maar ook met verder weggelegen servers zoals een server in New York. Bij servers in Japan en Australië neemt de snelheid wel flink af en duurt het vooral lang voordat pagina’s laden.

  • Het streamen van video’s op Netflix, YouTube en NPO Start verliep zonder bufferproblemen.
  • Ook muziek of podcasts luisteren met Spotify was geen enkel probleem.
  • We hebben de VPN ook getest met de multiplayer game Halo Infinite. Met een server dichtbij ging dit prima en zonder lag.

Na het testen kunnen we zeggen dat Bitdefender Premium VPN een goede keuze is wanneer je erg gesteld bent op snelheid. Je kunt met deze VPN streamen, downloaden, en online gamen zonder al te veel snelheidshinder tegen te komen.

Bitdefender Premium VPN biedt solide veiligheid

Score Veiligheid Bitdefender VPN

7.0

VPN’s versleutelen je data en anonimiseren je browsegedrag. Bitdefender maakt gebruik van een simpel, maar solide pakket aan veiligheidsinstellingen. Toch zijn er wat punten waar we vraagtekens bij plaatsen, zoals de privacyvoorwaarden. De VPN krijgt van ons een 7/10 op het gebied van veiligheid.

De belangrijkste veiligheidsmaatregelen van Bitdefender Premium VPN zijn:

  • Bitdefender VPN maakt gebruik van AES-256 encryptie.
  • De VPN maakt gebruik van het Catapult Hydra-protocol, dat bekendstaat om goede snelheden.
  • Er is geen ‘no log’-beleid en er worden anonieme gegevens bijgehouden.
  • Deze VPN-provider biedt een kill switch.
  • De verbinding lekt je data niet, maar loopt wel volgens meerdere servers.
  • Bitdefender VPN vraagt veel gegevens voor het aanmaken van een account.

Protocollen

Bitdefender Premium VPN maakt enkel gebruik van één VPN-protocol: Catapult Hydra. Dit protocol is ontwikkeld door Hotspot Shield nadat ze de meer gebruikelijke protocollen OpenVPN en IPsec achter zich lieten. Voor de mobiele app is ook OpenVPN beschikbaar. Je kunt hierbij kiezen tussen het UDP- en TCP-protocol.

Catapult Hydra heeft meer dan 30 patenten en is onafhankelijk getest door AV-Test. Bitdefender is niet het enige andere bedrijf dat Catapult Hydra gebruikt. Het wordt ook gebruikt door Betternet, McAfee, Cheetah Mobile, KDDI, Telefonica en vele anderen.

Het belangrijkste doel van Catapult Hydra was om de VPN-latentie zoveel mogelijk te verlagen. Anders gezegd vermindert het protocol het snelheidsverlies dat veroorzaakt wordt door een sterke codering. Dit protocol heeft zeker voordelen: je snelheden kunnen wel 2,4 keer hoger liggen dan met OpenVPN bij langeafstandsverbindingen.

Nadeel is wel dat het niet open source is zoals OpenVPN of WireGuard. Ook kan het makkelijker geblokkeerd worden en dat maakt dit protocol minder geschikt voor het omzeilen van censuur.

Encryptie

Bitdefender Premium VPN combineert dit protocol met AES-256 encryptie die ook gebruikt wordt door banken, het leger en andere VPN-providers. Deze code is vrijwel onbreekbaar door brute force-aanvallen. Het is nog nooit gekraakt en dat zal waarschijnlijk ook niet gaan gebeuren.

Een andere beveiligingsmethode die we graag zien bij VPN’s is (perfect) forward secrecy. Na wat speurwerk ontdekten we dat Bitdefender Premium VPN dit ondersteunt. Je kunt encryptie zien als een combinatie van slot en sleutel. Deze sloten en sleutels kunnen altijd hetzelfde zijn (statisch) of veranderen bij elke gebruik.

Bij forward secrecy is het zo dat je elke keer als je je VPN opstart een nieuwe encryptiesleutel krijgt. Dus zelfs wanneer iemand de sleutel kan achterhalen is deze niet meer bruikbaar wanneer de sessie afloopt.

Logbeleid en privacy

Het hoofdkwartier van Bitdefender bevindt zich in Boekarest, Roemenië. Dit betekent dat het buiten de 14 eyes-landen valt en geen strikte wetten heeft voor het bewaren van data.

Roemenië is onderdeel van de EU en daardoor moet het zich houden aan de AVG. Dit betekent dat je de door het bedrijf verzamelde gegevens over jou mag inzien, wijzigen en verwijderen. Bitdefender mag ook geen privégegevens van jou delen zonder jouw expliciete toestemming.

Het privacybeleid is vaag

Dat lijkt goed nieuws, maar toch zijn we niet alleen maar lovend over deze VPN. In het privacybeleid van Bitdefender is te lezen:

“We passen het principe van gegevensminimalisering toe en verzamelen voor deze dienst enkel willekeurig gegenereerde of gecodeerde gebruikers- en apparaat-ID’s, IP-adressen en willekeurig gegenereerde tokens om een VPN-verbinding op te zetten, met als enige doel de VPN-dienst te leveren.

Dit is best wel vaag: er worden geen gegevens bewaard over locatie of online activiteit, maar gebruikers-ID en IP-adres worden blijkbaar wel verzameld. De gegevens worden verwerkt door het Amerikaanse bedrijf AURA. Dit bedrijf is sinds 2020 de eigenaar van Pango, de maker van de VPN Hotspot Shield. Over de privacy van Pango en Hotspot Shield zijn we in ieder geval niet te spreken.

Activiteitenlogs

Dat gezegd hebbende, beweert Bitdefender dat het nooit gegevens deelt met anderen, inclusief zijn partners. Het goede nieuws is dat Bitdefender Premium VPN ook geen activiteitenlogs bijhoudt. Dit betekent dat de sites die jij bezoekt en jouw interactie ermee niet worden opgeslagen. Ook je locatie wordt niet opgeslagen. Volgens de klantenservice kan de dienst bij een eventuele aanvraag niets overhandigen.

Maar ook hier hebben we vraagtekens bij. Enkele functies van Bitdefender die voor gewone gebruikers juist erg handig zijn, geven aan dat de provider tot op zekere hoogte meekijkt. De VPN heeft namelijk de mogelijkheid om automatisch in te schakelen als je:

  • Met een onbeveiligd wifi-netwerk verbindt.
  • Naar bepaalde types websites navigeert (denk aan bankieren, streaming of 18+).
  • Als je een P2P-verbinding start (denk aan torrents).

Voor een standaardgebruiker misschien juist erg handig, maar omdat bij ons privacy vooropstaat, vinden we dit toch een minpuntje. Bitdefender geeft in ieder geval aan dat het de informatie niet bewaart.

Informatieverzameling

Informatie die Bitdefender wel verzamelt:

  • Persoonsgegevens die je zelf verschaft.
  • Technische data die de software verstuurt.
  • Informatie verkregen via datalekken.

De laatste gegevens uit dat rijtje gebruikt Bitdefender alleen voor dark web monitoring. Gegevens die gedeeld worden met gegevensverwerker Aura worden omgezet naar willekeurig gegenereerde of gecodeerde tokens.

Kill switch

Zoals alle software kan een VPN soms even uitvallen, waardoor je tijdelijk niet-versleutelde informatie verstuurd. Wanneer dit gebeurt blokkeert de kill switch dus even al het internetverkeer, waardoor er ook geen onbeveiligde data van jou in verkeerde handen kan vallen.

Bitdefender Premium VPN heeft deze onmisbare feature in 2020 toegevoegd nadat veel gebruikers hierom vroegen. In de Nederlandse app heet de functie ‘Internet-schakelaar’. Tijdens onze test bleek dat de kill switch prima werkt. Zodra de VPN-verbinding uitviel, werd ook automatisch de internetverbinding vergrendeld.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (10)

Lekt Bitdefender Premium VPN je data?

Bitdefender doet wat ie moet doen: als je verbonden bent, wordt je IP-adres verborgen en is alleen het IP-adres van de gekozen VPN-server zichtbaar. Ook hebben we geen WebRTC-lek kunnen ontdekken. Bitdefender Premium VPN verbergt je eigen identiteit dus correct.

Tijdens de speedtest en de DNS-lektest viel het ons wel op dat Bitdefender VPN niet altijd verbinding maakt met de server waarmee de app zegt verbonden te zijn. Zo kregen we met een server in Amsterdam ook een Zweeds en een Duits IP-adres. Bitdefender VPN laat de verbinding zelfs via meerdere servers verlopen. Alhoewel deze constructie geen gevaar betekent voor je identiteit, is dit uiteraard nog steeds niet de bedoeling.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (11)

Welke informatie heeft Bitdefender nodig?

Elke VPN moet wel iets van je weten om je de service te kunnen bieden. Maar wat ons betreft gaat privacy voorop en is het beter wanneer je zo min mogelijk informatie over jezelf hoeft te verschaffen.

Bitdefender Premium VPN vraagt je naar de volgende informatie wanneer je een account aanmaakt:

  • E-mailadres
  • Volledige naam
  • Land, plaats en postcode
  • Betaalgegevens

Dit is relatief veel informatie die niet nodig is. ExpressVPN bijvoorbeeld, vraagt alleen naar je e-mailadres en betaalgegevens. Verder is het ook niet mogelijk om anoniem te betalen omdat Bitdefender geen cryptomunten accepteert. Anders zou het altijd nog mogelijk zijn om met een anoniem e-mailadres en een valse naam anoniem te blijven.

Wanneer je als bedrijf Bitdefender Premium VPN wilt gebruiken, moet je nog veel meer informatie doorgeven. Naast wat we eerder al noemden, moet je dan ook de naam van het bedrijf, een adres, TIN en telefoonnummer opgeven.

Bitdefender Premium VPN biedt een intuïtieve app met handige functies

Score Gebruiksgemak Bitdefender VPN

8.0

De app van Bitdefender is een van de meest gebruiksvriendelijke die we zijn tegengekomen, maar de klantenservice laat te wensen over. We geven deze VPN daarom een 8/10.

Dit zijn de belangrijkste conclusies over de gebruiksvriendelijkheid van Bitdefender Premium VPN:

  • De Bitdefender VPN website is fijn en overzichtelijk.
  • Installatie is zo gebeurd en eenvoudig op alle apparaten en systemen.
  • Bitdefender heeft een aantal handige, maar privacygevoelige functies.
  • De software werkt intuïtief en is daardoor ideaal voor beginner.
  • Bitdefender is een van de meest betaalbare VPN’s.
  • De provider biedt alleen basisbetaalmethodes (geen crypto).
  • De klantenservice laat te wensen over.

Bitdefender VPN website en installatieproces

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (12)

De Bitdefender-website is overzichtelijk en eenvoudig te navigeren. Door op ‘Mijn Account’ te klikken open je je persoonlijke dashboard. Hier kun je je abonnementinformatie vinden, je verbonden apparaten controleren, contact opnemen met de klantenservice en je aansluiten bij het support forum.

Je kunt hier ook je sessies in de gaten houden. Helaas houdt de Session Monitor je besturingssysteem, browser, IP-adres, locatie en timestamp (datum/tijd) automatisch bij. We zien niet graag dat er zoveel technische data bijgehouden wordt omdat dit nou niet bepaald je privacy verhoogt. Het is niet bekend hoelang deze informatie bewaard wordt.

Het installeren van Bitdefender Premium VPN gaat snel en gesmeerd op alle apparaten. Om Bitdefender VPN te installeren volg je de volgende stappen:

  1. Klik op de homepage op de rode knop met ‘Kies uw abonnement’.
  2. Kies vervolgens of je een maand- of een jaarabonnement wilt hebben.
  3. Het gekozen abonnement komt automatisch in je winkelmandje. Klik hier op ‘Verder naar betalen’.

    Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (13)

  4. Bitdefender vraagt vervolgens om je e-mailadres. Klik daarna op ‘Doorgaan naar betaling’.

    Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (14)

  5. Nu vraagt Bitdefender om een account aan te maken. Hiervoor heeft de provider nog meer – en naar ons idee te veel – gegevens nodig, zoals je volledige naam en adres.

    Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (15)

  6. Voer daarna de betaling uit.
  7. In de betalingsbevestiging staat een link waarmee je jouw wachtwoord aan kunt maken.

    Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (16)

  8. Daarna kun je jouw account activeren.

    Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (17)

  9. De VPN kun je vervolgens downloaden. Hiervoor ga je op de website van Bitdefender VPN naar ‘Mijn account’. Klik vervolgens op het tabblad VPN aan de linkerkant en dan op de blauwe knop ‘Install on more devices’. Doorloop de wizard om de VPN te installeren.

    Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (18)

We zouden liever zien dat de download-links buiten het account staat, omdat dit makkelijker is voor nieuwe gebruikers. Ook is dit makkelijker om later de software op nieuwe apparaten te installeren.

Verder vinden we het vervelend dat het dashboard je prompt om ook de antivirus van Bitdefender te installeren. De knoppen in de onderstaande afbeelding leiden je naar het Total Security pakket van Bitdefender en niet naar de VPN. Toch is dit het eerste dat je ziet als je inlogt op je Bitdefender-account.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (19)

Je kunt de app op 10 verschillende apparaten gebruiken. In onze ervaring is dat meer dan voldoende voor het gemiddelde huishouden. De app is beschikbaar voor:

  • Windows
  • MacOS
  • Android
  • iOS

Er is geen browserextensie en de app is ook niet beschikbaar voor Linux.

Uitstraling en gebruiksgemak van de Windows-app

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (20)

De Bitdefender-app voor Windows heeft de perfecte balans tussen minimalisme en professionaliteit. De app is duidelijk, werkt intuïtief en is daarmee perfect voor beginners. De software heeft geen gecompliceerde menu’s of extreem technische termen.

In het hoofdmenu heb je een grote aan-uitknop en een knop om snel van server te wisselen. In feite is dit voor de meeste mensen alles wat ze nodig hebben.

De verdere menu’s aan de linkerzijde van de app bieden nog de volgende opties:

  • Monitoren van je verbindingstijd, bandbreedte en meest gebruikte serverlocaties.
  • App traffic optimizer: deze geeft het dataverkeer van bepaalde apps voorrang, zodat je hier altijd je snelheid behoudt, ook bij veel achtergrondprocessen.
  • Kill switch en split-tunneling
  • Ad blocker en anti-tracker
  • Opt-in om anonieme productrapporten te versturen
  • Dark mode
  • Taal
  • Instellen van je VPN om automatisch aan te gaan (bij opstarten, bij gebruik van openbare wifi of P2P-programma’s etc.)
  • Notificaties beheren

Al met al vinden wij Bitdefender een goede VPN-dienst voor beginners die nog nooit eerder een VPN hebben gebruikt. De app wijst zich vanzelf en alle extra functies zijn van uitleg voorzien. Er is geen overdosis aan functies waardoor het geheel erg overzichtelijk blijft.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (21)

Uitstraling en gebruiksgemak van de Android-app

Naast de Windows-app hebben we ook de Android-app van Bitdefender Premium VPN getest. Deze app is sterk vergelijkbaar met de Windows-app. Met de grote knop in het midden van het scherm kun je meteen verbinding maken. Via de knop met de locatie kun je een andere serverlocatie kiezen. De instellingen zijn een ingekorte versie van de instellingen van de Windows-app. Hier kun je:

  • Automatisch verbinden op openbare wifi inschakelen
  • De kill switch inschakelen
  • De advertentieblokker instellen
  • Split tunneling instellen
  • Toegang verlenen tot apparaten op het lokale netwerk
  • Een donker thema instellen
  • Statusmeldingen, notificaties en productrapporten aan- en uitzetten.

De mobiele app biedt echter ook één extra optie. In tegenstelling tot de desktop-variant kun je hier een protocol kiezen. Naast Hydra Catapult is ook OpenVPN beschikbaar.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (22)

Ook de mobiele app is eenvoudig en intuïtief in gebruik. We zijn op geen enkel moment tegen problemen aangelopen met het testen van de app.

Prijzen en betaalmethodes

Bitdefender Premium VPN is een van de meest betaalbare VPN’s van het moment. Daarbij heeft de service een gratis trial van 7 dagen en een 30-dagen geld-terug-garantie, waardoor je de VPN een volle maand rustig uit kunt proberen om te kijken of het wat voor je is.

Bitdefender Premium VPN heeft de volgende twee abonnementsopties:

AbonnementenBitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (23)

  • Bitdefender VPNJaar €3,33mnd Bekijk aanbieding
  • Bitdefender VPNMaand €6,99mnd Bekijk aanbieding

Belangrijk om te vermelden is wel dat de prijs van een jaarlijks abonnement na het eerste jaar omhooggaat. Mocht je op zoek zijn naar een goedkopere VPN dan is Surfshark een mooie optie, want die kost net iets meer dan twee euro per maand.

Bitdefender Premium VPN accepteert de volgende betaalmethodes:

  • Creditcard (Visa, MasterCard, American Express, JCB)
  • PayPal
  • iDeal
Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (24)

Zoals we eerder al benoemden accepteert Bitdefender VPN geen cryptocurrency’s. Het gebruik van cryptomunten als Bitcoin zorgt ervoor dat je banken en andere financiële instanties kunt omzeilen. Hierdoor kun je, als je goed oplet, anoniem blijven bij de betaling. We hopen dat Bitdefender VPN deze betaalmethode in de toekomst wel accepteert.

Hoe werkt de geld-terug-garantie van Bitdefender Premium VPN?

Bij Bitdefender kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen. Op die manier kun je de VPN een maand lang gratis uitproberen. Je dient hiervoor per mail contact op te nemen met een speciaal hiervoor aangemaakt e-mailadres.

We hebben op deze manier ons geld teruggevraagd. Na vier dagen kregen we een bevestiging dat ons account geannuleerd is en het geld teruggestort wordt. Hoewel alles correct verlopen is, vinden we dit wel een lange wachttijd.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (25)

Naast de niet-goed-geld-terug garantie heeft Bitdefender VPN ook een 7-daagse gratis proefperiode. Deze versie kun je direct vanaf de homepage downloaden. Je moet wel een flink eind naar beneden scrollen om de proefperiode te vinden.

De trial heeft wel een aantal beperkingen. Zo kun je alleen met de beste locatie voor jou verbinden en is er een datalimiet van 200 MB per dag. Dat is misschien niet veel, maar het kan je wel een goede indruk geven van hoe deze VPN je bevalt. Let er wel op dat 200 MB per dag tegenwoordig erg weinig is.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (26)

De VPN is ook onderdeel van sommige Bitdefender antivirussoftwarepakketten. Afhankelijk van het gekozen pakket gaat dit om de beperkte variant met 200 MB of om de onbeperkte variant.

Klantenservice

Bitdefender VPN heeft een gratis FAQ in combinatie met 24/7 klantenservice via telefoon, live chat en e-mail. Dat klinkt perfect, maar in de realiteit ligt dat toch anders.

De FAQ op de Bitdefender VPN website is teleurstellend en lastig te navigeren, vooral omdat het ook bedoeld is voor alle andere producten van Bitdefender.

We besloten het maar bij de live chat te proberen. We kregen echter sterk het idee dat de support-agent een bot is. Op de vraag of de Windows-app ook OpenVPN als protocol aanbiedt, kregen we een lang antwoord over de encryptie van het Hydra-protocol. Toen we daarna nogmaals onze vraag herhaalden, werd de vraag doorgespeeld naar een specifiek team dat per mail zou antwoorden.

Gezien je toch geld betaalt voor deze service zou je verwachten dat de klantenservice consistent bereikbaar is. Via de klantenservice per e-mail kregen we binnen 24 uur antwoord op onze vraag.

Servernetwerk Bitdefender Premium VPN

Score Servers Bitdefender VPN

7.0

Wanneer het over servernetwerken gaat, geldt: hoe groter hoe beter. Hoe meer serverlocaties een VPN heeft, hoe groter de kans dat het je lukt om de VPN te gebruiken voor streaming. Een groot servernetwerk zorgt er ook voor dat er niet te veel mensen van dezelfde server gebruik hoeven maken, waardoor je ook geen last hebt van vertragingen op het netwerk.

Bitdefender heeft een groot aantal servers in de belangrijkste landen waarmee unblocking regelmatig mogelijk is. We geven het servernetwerk van deze provider daarom een 7/10. De belangrijkste conclusies over het servernetwerk van Bitdefender Premium VPN zijn:

  • Bitdefender VPN heeft meer dan 4.000 servers in bijna 50 landen.
  • Deze provider biedt vooralsnog geen dedicated IP-adressen aan.
  • De VPN zorgt dat je toegang krijgt tot een aantal streamingdiensten.
  • Met Bitdefender VPN kun je torrents downloaden.

Serveraantallen en locaties

Bitdefender Premium VPN heeft 4000+ servers in 50+ verschillende landen. Dit moet voldoende zijn voor soepele verbindingen, weinig vertragingen en goede snelheden.

De lijst met beschikbare serverlocaties is eenvoudig toegankelijk via het beginscherm van de app. Je kunt hier wel alleen de landen zien, en niet de beschikbare steden, bijvoorbeeld. Mocht je specifieke informatie over het IP-adres nodig hebben dan kun je dit achterhalen met een ‘Wat is mijn IP’-tool. Verder kun je ook niet terugzien hoeveel anderen er op dat moment gebruikmaken van een server.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (27)

De VPN-servers van Bitdefender zijn te vinden in de volgende landen:

WerelddeelLanden
AmerikaArgentinië, Brazilië, Canada, Chili, Mexico en de Verenigde Staten
EuropaBelgië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Portugal, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland
Azië/OceaniëAustralië, Cambodia, de Filippijnen, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea
Midden-Oosten & AfrikaEgypte, Israël, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika

De Bitdefender VPN-software kan automatisch de beste server voor jou vinden. Dit is vaak de dichtstbijzijnde serverlocatie. Wanneer je voor de automatische optie gaat verschijnt er alleen ‘Automatic’ in beeld, in plaats van de gekozen serverlocatie.

Verbinding maken met de verschillende servers kost enkele seconden, zelfs bij de verder verwijderde serverlocaties zoals de VS. Hoewel de software een lijst van de ’top connected locations’ bijhoudt, kun je helaas niet direct op deze locaties klikken om er opnieuw mee te verbinden. Deze lijst lijkt alleen een soort reminder te zijn, maar je moet dus wel handmatig op zoek naar je favoriete server. Dit vonden wij vervelend.

Daarnaast wordt het ook minder makkelijk gemaakt om te ‘serverhoppen’, bijvoorbeeld van een server in New York, naar een server in Boston. Dit komt van pas wanneer je een hardnekkige geo-blokkade of drukke VPN-server probeert te vermijden.

Dedicated IP-adressen

Wanneer je een dedicated IP-adres hebt betekent dat dat je, iedere keer wanneer je met je VPN verbindt, hetzelfde IP-adres aanneemt. Dit IP-adres is verbonden aan jouw account en kan niet door anderen worden gebruikt. Dedicated IP-adressen worden minder snel op een blacklist gezet. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn wanneer je online betalingen wilt doen of eindeloze CAPTCHA’s wilt voorkomen.

Helaas biedt Bitdefender Premium VPN geen dedicated IP-adressen aan. Je hebt bij deze VPN alleen toegang tot gedeelde IP-adressen. Dit is niet heel vreemd en ook niet per se slecht. Voor beide type IP-adressen is wel iets te zeggen. Zo heb je met een gedeeld IP-adres bijvoorbeeld meer online privacy omdat jouw digitale vingerafdruk verdwijnt tussen die van honderden anderen. Dit kan bijvoorbeeld heel erg handig zijn wanneer je torrents wilt downloaden.

Mocht je toch op zoek zijn naar een VPN die dedicated IP-adressen aanbiedt, dan kun je eens kijken naar NordVPN.

Bitdefender Premium VPN en streaming (Netflix)

Bitdefender Premium VPN was bij eerdere testen erg goed in het unblocken van internationale streamingdiensten. Toen hebben we de VPN aangeraden voor streaming. In de huidige test (juni 2023) valt dat echter tegen. Bitdefender VPN kan nog steeds een groot aantal diensten unblocken, maar de mogelijkheden wegen niet op tegen die van de VPN’s in ons lijstje van de beste VPN’s voor Netflix.

We hebben getest of we met de VPN toegang konden krijgen tot verschillende regionale versies van Netflix. We kregen toegang tot de Netflix-bibliotheken van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Dat valt eigenlijk tegen, want bij onze vorige test van Bitdefender VPN hadden we ook toegang tot de bibliotheken van Canada, Australië en Turkije.

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (28)

We hebben contact opgenomen met de klantenservice die adviseerde ons om – als wisselen van server niet werkt – het DNS-adres aan te passen of om het Default Gateway-adres aan te passen om toch toegang te krijgen. Deze stappen gaan voor een gemiddelde gebruiker echter wel ver, en zijn bij andere goede unblocking VPN’s zoals NordVPN niet nodig.

Dit is een overzicht van de streamingdiensten waar we toegang toe kregen met Bitdefender VPN:

StreamingdienstNederlandAmerika
Netflix
HBO Max
Disney Plus
Amazon Prime Video

We kunnen geen content afspelen van Videoland en krijgen geen toegang tot de BBC iPlayer. We hebben in alle gevallen meerdere servers van Bitdefender VPN geprobeerd. Al met al vallen de mogelijkheden voor streaming met deze VPN op dit moment tegen.

Bitdefender Premium VPN en torrents

Bitdefender Premium VPN staat het anoniem downloaden van P2P-documenten op alle servers toe. Er is zelfs een optie die je een seintje geeft om je VPN aan te zetten wanneer je iets gaat downloaden. Hiermee kun je voorkomen dat je onbeschermd torrents downloadt en per ongeluk gegevens lekt.

Split-tunneling

Bitdefender Premium VPN biedt ook split-tunneling aan. Deze optie kun je vinden in het ‘Settings’-menu. Dit is een interessante feature waarmee jij precies kunt specificeren welke apps, sites, of apparaten de VPN moeten gebruiken en welke direct met het internet kunnen verbinden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen Netflix via de VPN te laten lopen, om zo altijd de Amerikaanse Netflix te kunnen kijken, terwijl je andere apps en sites via een server in je eigen land laat lopen.

Met split-tunneling kun je daarnaast ook nog eens bandbreedte besparen en de snelheid van je verbinding verbeteren. Versleuteld verkeer is nu eenmaal trager en verbruikt meer bandbreedte. Hierdoor kan je verbinding erg traag worden en zul je meer last hebben van lag. Door met split-tunneling bewust te kiezen welke onderdelen van je browsen je wilt versleutelen, kun je dus meer snelheid behouden.

Conclusie – Onze ervaring met Bitdefender Premium VPN

Hoewel Bitdefender Premium VPN misschien niet de meeste features heeft, werkt alles wat de dienst wel aanbiedt uitstekend. Split-tunneling is makkelijk op te zetten en de kill switch werkt super. De apps zijn daarnaast eenvoudig te gebruiken en overzichtelijk in lay-out. Alles was eenvoudig te vinden om deze service uitgebreid te testen. Tijdens onze test bleek de provider een groot aantal pluspunten te hebben:

  • De servers zijn enorm snel en stabiel voor zo’n goedkope VPN-dienst.
  • Er is een sterk pakket aan beveiligingen, zoals de AES-256 encryptie.
  • Het servernetwerk is meer dan 4.000 servers over de hele wereld uitstekend.
  • Daarnaast is ook torrents downloaden mogelijk op alle servers.

Aan de andere kant hebben we ook enkele punten van kritiek:

  • Er zijn onduidelijkheden in het privacybeleid.
  • Bitdefender heeft connecties met het Amerikaanse bedrijf Aura, eigenaar van Pango.
  • De klantenservice laat soms nog te wensen over.
  • We vinden het niet meer van deze tijd om geen crypto-betaalmethode te hebben.

Al met al is Bitdefender Premium VPN een goedkope, snelle en veilige VPN die we met plezier hebben getest. Het mist nog een aantal features en zou nog verbeteringen kunnen aanbrengen in de klantenservice en privacy policy. Met andere woorden, er is voor dit bedrijf nog wat werk te verrichten voordat het kan concurreren met onze favoriete VPN-providers, maar het is zeker geen slechte VPN. We raden deze dan ook aan voor beginnende gebruikers die bij dagelijks internetgebruik veilig het internet op willen.

Bitdefender VPN: veelgestelde vragen

Heb je nog een vraag over Bitdefender VPN? Wellicht staat je vraag er hieronder bij. Klik op de vraag om het antwoord te zien te krijgen.

Is Bitdefender VPN veilig?

Ja. Bitdefender VPN maakt gebruik van het Catapult Hydra-protocol van Hotspot Shield. Daarnaast heeft het AES-256 encryptie, die alom bekend staat als de sterkste encryptie op de markt. Het maakt ook gebruik van Perfect Forward Secrecy, wat betekent dat het voor elke sessie een nieuwe encryptie aanmaakt. Als laatst heeft deze VPN een automatische kill switch die er voor zorgt dat je nooit per ongeluk gegevens lekt, wanneer de VPN het door welke reden dan ook even niet doet.

Maakt Bitdefender VPN mijn verbinding langzamer?

Bitdefender VPN is ontzettend snel dankzij het Catapult Hydra-protocol dat specifiek voor snelheid is ontwikkeld. Iedere VPN zal je verbinding iets langzamer maken, maar bij Bitdefender is het duidelijk een missie om dat tot een minimum te beperken.

Kan ik Amerikaanse Netflix kijken met Bitdefender VPN?

Ja, Bitdefender VPN helpt je om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bereiken, waar je ook bent. Met deze VPN kun je ook andere regionale versies van Netflix bereiken, zoals het aanbod in het V.K en Japan. Wanneer het toch niet lukt, kan het betekenen dat je huidige IP-adres geblokkeerd is. Verbind simpelweg met een andere server om toch toegang te krijgen.

Mag je met Bitdefender VPN torrents downloaden?

Ja, Bitdefender VPN laat het downloaden van torrents op al haar servers toe. Daarnaast heeft de dienst zelfs een alarmpje die je laat weten wanneer je op het punt staat iets te downloaden zonder dat je beschermd bent door de VPN.

Hoeveel kost een Bitdefender VPN abonnement?

Bitdefender VPN is een van de meest betaalbare VPN-diensten op de markt. Het eerste jaar kun je Bitdefender VPN al voor € 3.33 per maand afnemen. Voor deze lage prijs biedt het hoge snelheden en een degelijke veiligheid.

Waar is Bitdefender gevestigd?

Het hoofdkwartier van Bitdefender is in Boekarest, Roemenië. Roemenië valt buiten de 14 eyes-landen en heeft geen strikte wetten voor het bewaren van gegevens. Daarnaast is het onderdeel van de EU. Dit betekent onder andere dat Bitdefender zich aan de AVG moet houden. Je mag de gegevens die Bitdefender over je heeft inzien, wijzigen en verwijderen. Gegevens mogen niet gedeeld worden zonder jouw toestemming. Lees hier meer over het privacybeleid van Bitdefender VPN.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Supersnelle VPN met gebruiksvriendelijke apps.”

7.5

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (29)

Lisanne Vroomen

Techredacteur

Bitdefender is een prettige VPN om mee te werken. De apps zijn duidelijk en eenvoudig om mee te werken. Er zijn weinig geavanceerde features, maar de app biedt voldoende opties voor de gemiddelde gebruiker. De VPN-verbinding is extreem snel waardoor je amper merkt dat je een VPN gebruikt. Dat is ideaal om mee te streamen of gamen. Nadeel is wel de gebrekkige klantenservice.

Aanbieding


Neem een jaarabonnement voor €3,33 per maand!

Bezoek Bitdefender VPN

Vanaf [[€3.33]] per maand

Bitdefender VPN-review (2024): snel, maar dubieus privacybeleid (2024)

FAQs

Is Bitdefender VPN useless? ›

Unfortunately, the BitDefender VPN product is subpar: although the variety of servers and connection types is good, the Internet speed, including download and upload, not just browsing, is greatly throttled down.

Is Bitdefender VPN safe? ›

Bitdefender VPN is a strong and useful virtual private network (VPN) from a trusted cybersecurity name. While many VPNs included with security software tend to fall short, this one impressed us. Bitdefender VPN's network of virtual server locations is accessible with any paid plan.

How much does Bitdefender VPN cost per month? ›

Bitdefender VPN's paid programs cost either $6.99 if you sign up for a month or $39.98 if you sign up for a year, saving you 20 percent over the monthly option. There's also a free version of Bitdefender VPN available, but servers are limited to one and daily data is limited to 200 MB.

Can Bitdefender VPN be used in China? ›

Bitdefender VPN won't work in censored countries either. Although it'll work in some of them, we don't like that you can't use it in China, as it has no obfuscation technology.

What is the disadvantage of Bitdefender? ›

Bitdefender Total Security includes access to its VPN for multiple devices, but there's one huge catch — each piece of gear is allotted a paltry 200MB of bandwidth per day. (You can burn through that by browsing just a few websites.) You're only allowed to connect to the nearest server, too.

Is there a downside to VPN? ›

While VPNs have a lot of perks, there are potential downsides, too. A VPN can reduce internet speed and increase latency, which slows down online activities. Using a VPN can get your accounts blocked by social media sites for suspicious activity.

Does Bitdefender VPN slow down the Internet? ›

When using Bitdefender VPN, you can connect to any of the 4000+ servers in over 50 countries around the globe. But if you select a server far from your actual location, it could slow down your internet speed, as your encrypted data “travels” more. Make sure you are connected to the right server.

Is Bitdefender trustworthy? ›

Bitdefender is one of the top-rated antivirus providers on the market in 2024. It continuously gives excellent results at independent lab tests, isn't as expensive as its competitors, and includes useful security features.

Is ExpressVPN better than Bitdefender VPN? ›

ExpressVPN WINS this round by easily beating Bitdefender VPN. In simple words, it's much more reliable for streaming, not only on Netflix but on other platforms as well.

Is Bitdefender owned by China? ›

Bitdefender is a Romanian cybersecurity technology company headquartered in Bucharest, Romania, with offices in the United States, Europe, Australia and the Middle East. The company was founded in 2001 by the current CEO and main shareholder, Florin Talpeș.

Is it a crime to use VPN in China? ›

Are VPNs in China illegal? Short answer: VPNs are not illegal in China, but their use is heavily restricted. Long answer: Using a VPN in China is not officially illegal. China allows VPN providers to operate as long as they cooperate with the state, which defeats the privacy purpose of having a VPN in the first place.

When should I use Bitdefender VPN? ›

When should I use Bitdefender VPN?
  1. want to connect to public wireless networks.
  2. want to access content that is normally restricted in specific areas, no matter if you are home or abroad.
  3. want to keep your personal data private (usernames, passwords, email addresses, credit card information, etc.)

Is Bitdefender VPN better than ExpressVPN? ›

While Bitdefender VPN isn't slow by any means, ExpressVPN is simply much faster, there's no denying that. Look at all 4 tests back to back and you'll see ExpressVPN winning in each. Even if we examine its upload speeds or latency, the provider remains a winner.

Which VPN is most trusted? ›

NordVPN tops our VPN rankings by offering an unmatched blend of features, speed, unblocking, and value for money. Not only is it half the price of ExpressVPN, it also has more features compared to Surfshark. They're its two nearest rivals, making Nord a no-brainer for most people.

References

Top Articles
How To Apply Dry Socket Paste
Dry Socket: Symptoms, Treatments, Healing Time & Pain Relief
compose - Format data into multiple strings
Dana Point: Your Ultimate Guide to Coastal Adventures
Petty Bourgeoisie | Encyclopedia.com
Tweaker Configuration
Why are you the best candidate for financial advisor position?
The KT extinction
Minneapolis Rubratings
Palos Health My Chart
R Umineko
Top Scorers Transfermarkt
Apple Store Location
Blaire White's Transformation: Before And After Transition
Demystifying the C-Suite: A Close Look at the Top Executive Roles - 33rd Square
Crazy 8S Cool Math
Cubilabras
Banned in NYC: Airbnb One Year Later
Redose Mdma
Wayne State Dean's List
My Time Banner Health
Craigslist Columbus Ohio Craigslist
Hdtoday.comtv
Days Till Dec 6
All Added and Removed Players in NBA 2K25 (Help Us Catch 'Em All)
Milf Lingerie Caption
Horseware Deken Amigo Bravo 100gr Donkerblauw - 130/183 | bol
Insulated Dancing Insoles
Directions To American Legion
02080797947
Dawson Myers Fairview Nc
Mula Pelada
Costco Gasoline and Sam's Club Fuel Center Gas Savings - Consumer Reports
Plastic Bench Walmart
8662183887
Seats 3D Ubs Arena
World History Kazwire
Waylon Jennings - Songs, Children & Death
Secondary Math 2 Module 3 Answers
Whitfield County Jail Inmates P2C
Meg 2: The Trench Showtimes Near Phoenix Theatres Laurel Park
Urgent Care Pelham Nh
P1 Offshore Schedule
Ticketmaster La Dodgers
Wgu Admissions Login
Empire Of Light Showtimes Near Santikos Entertainment Palladium
Braveheart Parents Guide
Joann Stores Near Me
Firsthealthmychart
Westside Veterinary Hospital Arab Photos
Tokyo Spa Memphis Tn Reviews
Car Hire in Romania from £4/day - Search for car rentals on KAYAK
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6284

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.