ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (2024)

ExpressVPN staat bekend om zijn hoge kwaliteit, goede verbindingssnelheden en grote gebruiksgemak. Deze premium VPN is perfect voor streaming en slaagt er vrijwel altijd in om streamingdiensten te unblocken – zelfs als andere VPN’s dit niet kunnen.

Wij waren benieuwd of ExpressVPN écht zo goed is als velen beweren. Na uitgebreid testen kunnen we zeggen dat ExpressVPN een uitstekende VPN is. Je internetverkeer wordt niet bijgehouden of opgeslagen, en je krijgt toegang tot duizenden servers verspreid over 105 landen.

Daarnaast werkt ExpressVPN op wel 8 apparaten tegelijkertijd en is de app gemakkelijk te gebruiken. De grootste kanttekening van ExpressVPN is het prijskaartje. Is deze VPN zijn prijs waard? Lees onze hele ExpressVPN-review om daarachter te komen.

Tijdelijke deal: krijg ExpressVPN met 49% korting en 3 maanden gratis!

Neem direct een abonnement op ExpressVPN

SpecificatiesExpressVPN

💵 PrijsVanaf €6,14 per maand
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
💻 Gelijktijdige verbindingen8
💳 BetaalmethodeniDeal, UnionPay, Sofort, Bitcoin, Creditcard, PayPal
🔒 ProtocollenLightway, OpenVPN, IKEv2
📅 Geld-terug-garantiesGeld-terug-garantie, 30 dagen
📋 LogsConnectielogs
🌎 Servers in het NederlandsNederland, België
📥 Torrents
🍿 Netflix
🏠 Website in het Nederlands
📲 App in het Nederlands
🎧 Klantenservice in het Nederlands
🎬 Werkt metExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (2)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (3)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (4)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (5)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (6)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (7)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (8)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (9)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (10)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (11)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (12)ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (13)

Aanbieding

Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,14 per maand (49% korting)!

BezoekExpressVPN

ExpressVPN review in het kort

Laten we eerst kort samenvatten wat er goed is aan ExpressVPN en wat er beter kan.

8.9

Pluspunten

  • Uitstekende VPN wat betreft snelheid en veiligheid
  • Ondergaat regelmatig onafhankelijke audits
  • Gebruiksvriendelijke software
  • Makkelijk te installeren
  • Veel keuze in serverlocaties
  • Een van de weinige VPN's waarmee je toegang tot Videoland krijgt
  • Werkt met Netflix en torrenting
  • Heeft TrustedServer-technologie (RAM-only)
  • 24/7 live chat beschikbaar

Verbeterpunten

  • Geen dedicated IP-adres beschikbaar
  • Behoorlijk prijzig vergeleken met andere VPN-aanbieders
  • Klantenservice is niet heel kundig op technisch gebied
  • De klantenservice vist naar je informatie als je een vraag stelt

Probeer ExpressVPN met 30-dagen geld-terug-garantie

Snelheid – Uitstekend voor dagelijks gebruik

Snelheid

9

Als je (VPN-)verbinding niet snel genoeg is, ervaar je vertraging tijdens het downloaden, streamen of gamen. Daarom testen wij alle VPN-diensten uitvoerig op hun snelheid. In het kort zijn dit onze bevindingen over de snelheid van ExpressVPN, waarvoor de service een 9 verdient:

  • ExpressVPN is een VPN met prima snelheden.
  • Er was geen merkbaar verschil in snelheid tijdens dagelijks gebruik.
  • ExpressVPN behaalt ook goede snelheden met servers die ver weg staan.

ExpressVPN speedtestresultaten

De resultaten van een speedtest zijn onder andere afhankelijk van je locatie, internetprovider en het moment waarop je test. Houd er dus rekening mee dat deze resultaten slechts een indicatie geven.

We hebben onze metingen verricht vanuit Nijmegen, Nederland, en gebruiken de standaardinstellingen van ExpressVPN. Ook tonen we de snelheden van onze internetverbinding zonder VPN-server. Deze resultaten gebruiken we als nulmeting.

VerbindingDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (ms)
Zonder VPN (Nederland)202,56241,314
Snelste server191,16204,426
Nederlandse server189,1202,344
Duitse server (Frankfurt)192,51201,617
Engelse server (Londen)192,27196,5116
Amerikaanse server (New York)176,6976,4484
Japanse server (Tokio)104,4833,39288
Australische server (Melbourne)103,0532,73319

Zoals te zien is veranderde de ping niet veel wanneer we met servers dichtbij verbonden. Op het moment dat we verbinding maakten met servers die verder weg liggen, zagen we onze downloadsnelheid afnemen en de ping toenemen. Toch zijn dit nog steeds hoge snelheden, zeker in vergelijking met andere VPN-providers.

ExpressVPN’s snelheid in alledaags gebruik

De snelheid van ExpressVPN tijdens het dagelijks gebruik is prima. We merkten geen snelheidsverschil met of zonder VPN-server.

Ook het downloaden en streamen van content verliep zonder vertragingen. Met ExpressVPN kun je zelfs geblokkeerde video’s op YouTube bekijken.

ExpressVPN’s goede snelheid tijdens het gamen

We hebben ExpressVPN ook getest met gaming. Dit ging prima als we een server dichtbij gebruikten. Bij servers die verder weg zijn hadden we last van de hoge ping. Hierdoor kregen we te maken met lag, oftewel vertraging van de responsiviteit van de game. Zolang je een server gebruikt die niet al te ver weg is, is ExpressVPN een geschikte VPN-provider om mee te gamen.

Snel downloaden met ExpressVPN

Wil je met ExpressVPN torrents downloaden? Dat kan prima met de hoge snelheden van ExpressVPN’s servers. Bovendien blijf je gegarandeerd anoniemer met ExpressVPN dan zonder VPN-verbinding. Niemand kan immers achterhalen dat jij een bestand hebt gedownload.

Tip voor geavanceerde gebruikers:

in sommige torrentprogramma’s (zoals qBittorrent) koppel je de client aan de netwerkadapter van je VPN. In qBittorrent doe je dit via ‘Tools’ > ‘Options’ > ‘Advanced’ > ‘Network interface’ > kies de netwerkadapter die ExpressVPN gebruikt.

Voor zowel streamen en gamen als torrenten is ExpressVPN dus een prima keuze. Bij VPNGids krijg je nu 49% korting op een abonnement van ExpressVPN, dus mis het niet.

Mis de deal van ExpressVPN niet!

ExpressVPN: perfect voor streaming

ExpressVPN werkt over het algemeen uitstekend voor het unblocken van streamingdiensten. We hebben de VPN eind juli 2024 getest met verschillende streamingdiensten. We keken of ExpressVPN zowel de Nederlandse content als de Amerikaanse content van de diensten kon unblocken. De resultaten staan in onderstaande tabel:

StreamingdienstNederlandVerenigde Staten
Netflix
HBO Max
Disney Plus
Amazon Prime Video

Tijdens onze test konden we niet alle streamingdiensten bereiken; we zijn beter gewend van ExpressVPN. Over een tijdje kan dat echter weer anders zijn. Dat komt doordat ExpressVPN regelmatig nieuwe IP-adressen krijgt. Ook de BBC iPlayer kun je er meestal mee deblokkeren.

Wat redelijk uitzonderlijk is, is dat we met ExpressVPN toegang tot de Nederlandse versie van Viaplay kregen. Dit lukt met de meeste VPN’s niet. Met ExpressVPN kun je dus de Formule 1 kijken vanuit het buitenland als je een Viaplay-abonnement hebt. Ook is ExpressVPN een van de weinige VPN’s waar je Videoland mee kijkt.

Netflix kijken met ExpressVPN

Tijdens onze tests eind juli 2024 kwamen we tot deze conclusies:

  • ExpressVPN geeft toegang tot de Nederlandse Netflix.
  • ExpressVPN geeft toegang tot de Amerikaanse Netflix.
  • ExpressVPN geeft toegang tot de Britse Netflix.

Soms moet je een paar verschillende servers op dezelfde locatie proberen voordat je toegang krijgt. Mocht je zelf moeite hebben met het vinden van een server waarmee je kunt Netflixen, dan staat de klantenservice altijd klaar om je te helpen.

ExpressVPN is dus zeker een goede keuze als je graag streamt. Krijg nu een abonnement met 49% korting, door op onze link te klikken.

Veiligheid – Veiligheid staat voorop bij ExpressVPN

Veiligheid

9

Een goede VPN-provider versleutelt al jouw internetverkeer, maakt jouw online handelingen anoniemer en beschermt je tegen pottenkijkers. We onderzochten wat ExpressVPN doet om jou zo veilig mogelijk te houden. ExpressVPN verdient wat ons betreft een 9 voor veiligheid, om de volgende redenen:

  • 256-bit encryptie.
  • Beschikt over de protocollen OpenVPN (UDP en TCP), IKEv2 en Lightway (UDP en TCP).
  • Heeft een kill switch.
  • Gebruikt TrustedServer-technologie. Meer privacy: er wordt alleen RAM-geheugen gebruikt.
  • Om een account te maken heb je alleen een e-mailadres nodig.

Welke VPN-protocollen gebruikt ExpressVPN?

ExpressVPN ondersteunt de volgende protocollen:

  • OpenVPN (UDP en TCP). Een open source-protocol dat je privacy en veiligheid goed waarborgt.
  • IKEv2 (alleen op macOS en iOS). IKEv2 is sneller dan OpenVPN en werkt goed op smartphones.
  • Lightway-protocol (UDP en TCP). ExpressVPN’s zelfontwikkelde protocol met kortere verbindingstijden en minder batterijverbruik. Werkt naast de standaard AES-cipher ook met ChaCha20-encryptie. Dit is dezelfde encryptiemethode die WireGuard gebruikt.

De applicatie staat standaard op ‘automatic’, waarbij ExpressVPN op basis van jouw netwerk zelf kiest welk protocol daarbij past. Je kunt ook zelf kiezen voor een specifiek VPN-protocol.

Kill switch

ExpressVPN biedt een kill switch-optie. De dienst noemt dit zelf ‘Network Lock’. Mocht je even de verbinding verliezen, dan zorgt deze kill switch er meteen voor dat al het internetverkeer wordt afgesloten. Hierdoor voorkom je dat je onbedoeld onbeveiligde data lekt.

We hebben de kill switch van ExpressVPN getest en deze werkt prima. Helaas biedt ExpressVPN niet een permanente kill switch aan. Een permanente kill switch onderbreekt namelijk ook je internetverbinding als je zelf wisselt van VPN-server of terwijl de VPN-app nog op aan het starten is. Zo ga je dus nooit onbeveiligd online.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (14)

TrustedServer technologie: RAM-only servers

TrustedServer zorgt ervoor dat al jouw gegevens – en de gegevens van iedereen die een server van ExpressVPN gebruikt – écht veilig zijn. De TrustedServer-technologie is getest in een onafhankelijke audit door PricewaterhouseCoopers.

Data worden nooit opgeslagen op een harde schijf binnen het bedrijf en kunnen dus ook niet gestolen worden. De data op elke server van ExpressVPN verlopen via RAM-geheugen. Het voordeel van deze techniek boven het opslaan op harde schijven is dat de gegevens op RAM automatisch gewist worden elke keer dat de verbinding verbroken wordt.

Bovendien zorgt TrustedServer ervoor dat alle servers binnen ExpressVPN geheel up-to-date blijven met de nieuwste updates. Zo is de kans op zwakke plekken in het systeem veel kleiner.

Logbeleid en privacy

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Dit is een onafhankelijk land in de Caribische zee met strikte privacywetgeving. Daardoor hoeft ExpressVPN geen logbestanden van gebruikers bij te houden.

ExpressVPN houdt daarom dan ook geen gebruikerslogs bij. Het heeft geen informatie over jouw online activiteiten. Wel verzamelt het bedrijf connectielogs. Dit zijn logs die bijhouden wanneer jij verbonden bent geweest met de VPN-servers. ExpressVPN registreert hiervoor:

  • Apps en versies die geactiveerd zijn.
  • Datums (geen tijden) waarop verbinding is gemaakt met de VPN-dienst.
  • De gekozen serverlocaties.
  • Hoeveel data je via de VPN gebruikt.

Deze informatie is dus niet verbonden aan jouw IP-adres, maar wel aan jouw account.

Meer informatie die ExpressVPN verzamelt

Wanneer je de optie om foutrapporten en snelheidsmetingen te delen inschakelt, krijgt ExpressVPN daarnaast de volgende data:

  • Diagnostische informatie over de VPN-connectie.
  • App diagnostics: crash reports en een gebruikersdiagnose. ExpressVPN zegt hier geen persoonlijk identificeerbare informatie bij op te slaan, maar laat wel weten dat het deze data kan delen met anderen.

ExpressVPN slaat daarnaast alle correspondentie, vragen, klachten en complimenten die je via de site of andere service doet op. Daarnaast slaat het ook het e-mailadres op dat je opgeeft tijdens dit contact.

Maak je gebruik van de MediaStreamer-service? Dan geef je ExpressVPN ook toegang tot je IP-adres. Je geeft hierbij namelijk het IP-adres op van netwerken die de VPN mogen gebruiken, maar waarop je de app niet kunt installeren.

Geavanceerde bescherming

ExpressVPN biedt verschillende extra beveiligingsfuncties. Met Threat Manager blokkeer je trackers en schadelijke websites. De functie voorkomt dat andere apps en websites informatie delen met externe partijen. Dit gebeurt op basis van een zwarte lijst die regelmatig bijgewerkt wordt.

Naast Threat Manager heeft ExpressVPN ook een adblocker waarmee je advertenties blokkeert. Bovendien is er nog een functie voor ouderlijk toezicht. Hiermee blokkeer je websites. Al deze extra functies van ExpressVPN zet je eenvoudig aan en uit in het menu ‘Geavanceerde bescherming’.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (15)

Lekt ExpressVPN je data?

Wij concluderen dat je IP-adres goed verborgen wordt met ExpressVPN. Om die reden is ExpressVPN een geschikte VPN-provider om anoniem te blijven op het internet.

Met een WebRTC-lektest controleer je of een VPN data lekt. ExpressVPN heeft een ingebouwde WebRTC-lektest, evenals een DNS-lektest en IP-adrescontrole. Als je in de app linksboven op de drie streepjes klikt en vervolgens naar Helpdesk gaat, kom je bij deze functies uit.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (16)

Uiteraard hebben we deze functies ook los van ExpressVPN getest, om de betrouwbaarheid van de uitslagen te controleren.

Welke informatie heeft ExpressVPN nodig bij het aanmaken van een account?

Voor het aanmaken van een account heeft ExpressVPN alleen je e-mailadres en betaalgegevens nodig. Dit betekent dat je volledig anoniem blijft, mits je een anoniem e-mailadres gebruikt in combinatie met een betaling in Bitcoin.

Recente audits

ExpressVPN ondergaat regelmatig audits van onafhankelijke partijen zoals adviesbureau KPMG en cyberbeveiligingsbedrijven Cure53 en F-secure. Dit is een overzicht van de recentste belangrijkste audits:

  • Audit van ExpressVPN’s Lightway-protocol door Cure53 (november 2022)
  • Audit van de browserextensie door Cure53 (oktober 2022)
  • Audit van het ‘no log’-beleid door KPMG (september 2022)
  • Audits van de apps voor iOS, Android, Linux en macOS door Cure53 (juli – september 2022)
  • Audit van de Trusted Server Technoolgy door Cure53 (mei 2022)
  • Audit van het privacybeleid en de Trusted Servers door KPMG LLP (december 2023)
  • Audit van ExpressVPN’s Lightway-protocol door Cure53 (februari 2023)

Naast audits zet ExpressVPN zich ook in voor de privacy van burgers met zijn Digital Security Lab. Hier doet ExpressVPN onderzoek naar de digitale rechten van gebruikers en biedt het tools aan voor mensen om hun veiligheid en privacy te testen.

ExpressVPN richt zich dus niet alleen op het verkopen van zijn VPN-dienst, maar ook op het verbeteren van de internetveiligheid wereldwijd. Al met al is ExpressVPN dus een zeer veilige VPN waarmee je je internetverkeer goed beveiligt.

Grijp de korting op ExpressVPN voor veilig internet

Gebruiksvriendelijkheid – De ultieme gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN

Gebruiksvriendelijkheid

9

In dit onderdeel lees je alles over de gebruiksvriendelijkheid van ExpressVPN. We staan stil bij het installatieproces, de software en de prijs. We bespreken ook de klantenservice van ExpressVPN.

Wat ons betreft verdient de service een 9. Dit zijn onze bevindingen van ExpressVPN in het kort:

  • De ExpressVPN-website is overzichtelijk.
  • Het installatieproces van ExpressVPN is erg gemakkelijk.
  • De ExpressVPN software werkt intuïtief.
  • ExpressVPN is duurder dan andere VPN-diensten.
  • Je kunt op veel verschillende manieren betalen.
  • ExpressVPN heeft erg handige browserextensies.
  • ExpressVPN werkt goed voor Linux-gebruikers.
  • De VPN heeft een 24/7 klantenservice met live chat-optie.
  • Bij het browsen liepen we tegen enkele problemen aan.

De ExpressVPN-website

De website van ExpressVPN is erg overzichtelijk en brengt je snel waar je wilt zijn. Vanaf de homepage ga je eenvoudig naar je accountgegevens via de ‘Mijn account’-knop. Verder vind je hier veel informatie over wat deze provider je allemaal te bieden heeft. Alle informatie is bovendien in het Nederlands beschikbaar.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (17)

Door op de groene knop te klikken kies je snel een abonnement uit dat bij jou past. Als je meer wilt lezen over de dienst of VPN’s in het algemeen, scrol je gewoon helemaal naar beneden. Je vindt hier de uitgebreide kennisbank, blogberichten, handleidingen en beleidsstukken.

Het installatieproces van ExpressVPN

Het installeren van ExpressVPN gaat zeer eenvoudig en snel. Met het gemakkelijke installatieprogramma maak je in een handomdraai anoniem verbinding met het internet.

De ExpressVPN-software is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Je kunt ExpressVPN ook installeren op je DD-WRT router, Chromebook en Kindle Fire, smart-tv’s en als browserextensie op Chrome, Edge, Firefox, Brave en Vivaldi. Met één abonnement heb je acht gelijktijdige verbindingen.

ExpressVPN legt in drie stappen uit hoe je verbinding maakt met de VPN:

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (18)

Dit ziet er eenvoudig uit en dat is het ook:

  1. Je hoeft enkel een abonnement af te sluiten op de officiële website van ExpressVPN. Klik op ‘Nu proberen’, kies je abonnement, voer je e-mailadres in en doorloop het betaalproces.
  2. Daarna installeer je de software. Hiervoor log je in op de website en klik je jouw besturingssysteem of apparaat aan. Zodra het bestand gedownload is, open je deze en de installatie begint meteen.
  3. Klik op ‘Inloggen‘.
  4. Het kan zijn dat je een activatiecode moet invullen. Deze vind je op de inlogpagina op de website.
  5. Zodra de installatie voltooid is, kun je meteen verbinding maken via je VPN.
ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (19)

De app is bovendien te vinden in alle App Stores, waaronder Google Play voor Android. Je hoeft dan niet naar de officiële website van ExpressVPN te gaan, maar downloadt de app direct op je smartphone of tablet. Het downloadproces is vrijwel hetzelfde voor alle apparaten.

ExpressVPN op je router instellen

ExpressVPN biedt gedetailleerde instructies over het installeren van een VPN op je router. Deze instructies vind je terug op de website. Let wel, we raden dit alleen aan voor gebruikers met voldoende technische kennis. Je kunt ook kiezen voor ‘pre-flashed routers’. Dit zijn routers die al helemaal klaar zijn voor gebruik in combinatie met een VPN.

Via de router kun je ook port-forwarding instellen, wat erg handig is als je de VPN wilt gebruiken voor torrenting. Helaas is het nogal lastig om een VPN te installeren op je router. Dit komt doordat je moet beschikken over het juiste type router. Bovendien moet je de firmware op je router veranderen (flashen) om je router klaar te maken voor een VPN.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (20)

MediaStreamer: ExpressVPN instellen op je Apple TV

Apple TV laat je niet direct een VPN-app installeren. Je kunt in dit geval kiezen voor verschillende methoden om toch een VPN te gebruiken op dit apparaat en wereldwijd content te streamen:

  • Verbind je tv via een virtuele router op Windows.
  • Verbind je tv via een virtuele router op macOS.
  • Stel de VPN in op je router.

ExpressVPN heeft daarnaast een extra, makkelijkere oplossing: MediaStreamer. Dit is géén VPN-service, maar smartDNS. Je versleutelt hiermee je verbinding niet, maar gebruikt ExpressVPN’s DNS-servers om toch buitenlandse streamingdiensten te openen. Je stelt MediaStreamer zo in:

  1. Log in op je ExpressVPN-account en ga naar de DNS-instellingen.

    ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (21)

  2. Registreer je IP-adres, zodat ExpressVPN je herkent als betalende gebruiker voor de Smart DNS-service.
  3. Ga naar de instelpagina door op ‘Apparaten Instellen‘ links in beeld te klikken en kies voor de optie ‘MediaStreamer‘.

    ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (22)

  4. Laat de instelpagina openstaan en open ook de instellingen van je smart-tv, zoals Apple TV.
  5. Navigeer binnen de tv-instellingen naar ‘Netwerk‘ en klik op de actieve verbinding.
  6. Kies voor ‘DNS configureren‘ en selecteer ‘Handmatig‘.
  7. Vul een van de IP-adressen in die je ziet binnen de ExpressVPN-instelpagina.

Uitstraling en gebruiksgemak ExpressVPN-app

De uitstraling van de ExpressVPN-software is professioneel en duidelijk. De software werkt zeer eenvoudig en intuïtief. Op de homepage zie je direct een aan- en uitknop en de optie om de serverlocatie te wijzigen.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (23)

ExpressVPN biedt in de linkerbovenhoek van de app ook een instellingenmenu. Hierin pas je de instellingen van je VPN-verbinding aan. Zo zet je hier de kill switch aan of uit, schakel je split-tunneling voor apps in, wijzig je protocollen, geef je aan of de app crashrapporten mag verzenden en regel je opstartinstellingen.

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (24)

De app van ExpressVPN is in het Nederlands beschikbaar. Dit is bij veel andere providers niet het geval, en is dus een groot pluspunt voor ExpressVPN.

Split-tunneling

ExpressVPN biedt een split-tunneling-functie. Met split-tunneling kies je welke apps de VPN wel en niet moet gebruiken tijdens je verbinding met ExpressVPN. Je vindt deze optie terug onder de instellingen van ExpressVPN.

Je stelt split-tunneling op twee manieren in:

  1. Programma’s uitsluiten. Als je bijvoorbeeld wilt dat al jouw apps behalve Firefox de VPN gebruiken, dan stel je ExpressVPN zo in dat alleen Firefox niet door de versleutelde VPN-tunnel gaat. Al het overige verkeer gaat wel standaard door de VPN.
  2. Slechts een paar programma’s toestaan. Wil je met ExpressVPN alleen torrents downloaden? Voeg dan de torrent-software toe aan de split-tunneling-instellingen van ExpressVPN.
ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (25)

Split-tunneling is ideaal om online restricties te omzeilen en toegang te krijgen tot meer online content, zonder dat gebruikelijke services worden belemmerd. Ook zijn de snelheden voor de apps die niet door de VPN-tunnel gaan hoger.

Browserextensies

Een browserextensie biedt het voordeel dat je de VPN-verbinding met één druk op de knop aanzet zonder je browserscherm te verlaten. Als je eenmaal een ExpressVPN-abonnement hebt, installeer je de browserextensies heel eenvoudig in Chrome, Firefox, Edge, Brave of Vivaldi.

Wanneer je gebruikmaakt van deze extensie, zul je rechtsboven in je browsermenubalk een klein ExpressVPN-logo zien. Als je op dit logootje klikt, zie je een scherm dat erg op de ExpressVPN-app lijkt. Hiermee zet je de VPN aan en uit. De extensie maakt het heel makkelijk om de VPN aan te zetten als je je browser gebruikt.

Let er wel op dat je hiermee alleen je internetverkeer binnen de specifieke browser versleutelt en beschermt. Alles wat je doet buiten je browser om, loopt via je reguliere internetverbinding.

ExpressVPN Keys: wachtwoordmanager

ExpressVPN heeft een wachtwoordmanager uitgerold: ExpressVPN Keys. ExpressVPN Keys is inbegrepen bij alle ExpressVPN-abonnementen. De wachtwoordmanager is verkrijgbaar als browser-extensie en is ingebouwd in de VPN-app voor Android en iOS.

ExpressVPN Keys maakt het mogelijk om al je wachtwoorden beveiligd op te slaan. Naast veilige opslag biedt ExpressVPN Keys de mogelijkheid om automatisch sterke, unieke wachtwoorden te genereren. Ook kun je je inloggegevens automatisch laten invullen op websites.

Vrijwel direct na de uitrol heeft de wachtwoordmanager van Express een audit ondergaan door Cure53. Hier zijn positieve resultaten uitgekomen. Ook wij hebben een review van ExpressVPN Keys.

Prijzen ExpressVPN en betaalmogelijkheden

Er zijn de volgende ExpressVPN-abonnementen:

AbonnementenExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (26)

  • ExpressVPN1 maand 11,93mnd Bekijk aanbieding
  • ExpressVPNHalf jaar 9,20mnd Bekijk aanbieding
  • ExpressVPN1 jaar 6,14mnd Bekijk aanbieding

ExpressVPN toont zijn prijs altijd in dollars, dus afhankelijk van de wisselkoers van de dag valt de prijs in euro’s iets hoger of lager uit.

Tijdelijk krijg je maar liefst 49% korting op een ExpressVPN-abonnement van een jaar. Je krijgt bovendien 3 maanden gratis. Druk op de knop hieronder om de deal niet te missen.

Pak de korting van ExpressVPN!

Bovendien biedt ExpressVPN een 30-dagen geld-terug-garantie. Dit betekent dat je gewoon je geld terugkrijgt als de service je toch niet bevalt. Met deze 30-dagen geld-terug-garantie kun je ExpressVPN dus uitproberen.

Als je de VPN gebruikt op je smartphone of tablet, dan is de eerste week sowieso gratis. Je downloadt ExpressVPN dan gewoon in de App Store en je maakt zonder account een hele week lang gratis gebruik van alle features die de premium VPN te bieden heeft.

Om een ExpressVPN-abonnement af te sluiten heb je een van de volgende betaalmethodes nodig:

  • Creditcard (VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, JCB, Diners Club International)
  • PayPal
  • Bitcoin
  • Regionale betaalmethoden (waaronder iDeal, UnionPay, Qiwi, SEPA, Giropay etc.)

Als je geheel anoniem wilt blijven, zelfs voor je VPN-provider, dan raden we je aan te betalen met Bitcoin.

ExpressVPN gebruiken met Linux

ExpressVPN voor Linux is te installeren voor Ubuntu, Debian, Fedora, Raspberry Pi OS, Linux Mint en Arch. De snelheden die ExpressVPN behaalt op Linux behoren tot de beste van alle VPN-diensten. Tijdens het testen hadden wij geen enkele keer te maken met veiligheidsproblemen, zoals DNS-leaks of WebRTC-leaks.

Het is wel belangrijk de repository te downloaden en de commando’s te leren, omdat met Linux alles via de terminal verloopt. Helaas zijn er, afgezien van zijn Firefox-extensie, geen extra functies. Ook zijn niet alle klantenservicemedewerkers erg ervaren met Linux. Daarom kan het in onze ervaring soms even duren voordat je de juiste hulp krijgt via de live chat.

Klantenservice

ExpressVPN biedt een heldere FAQ-pagina. Deze pagina beantwoordt bijna al jouw vragen. Wel kan het even duren voordat je de juiste info gevonden hebt.

Daarnaast biedt ExpressVPN een klantenservice die 24/7 bereikbaar is via een live chat. De customer support is bovendien niet alleen voor abonnees, maar ook voor potentiële klanten die enkel de ExpressVPN-website bezoeken.

De klantenservice reageert snel, netjes en zeer vriendelijk op al jouw vragen. Het nadeel is dat niet alle medewerkers even kundig zijn. Zo heeft niet iedere medewerker verstand van Linux. Daarnaast vroegen ze soms wel naar veel informatie zoals je account- en apparaatgegevens en e-mailadres, ook wanneer deze niet relevant zijn.

De chatgeschiedenis blijft behouden, ook als je de browser sluit. Zo heb je altijd de ruimte om vervolgvragen te stellen.

ExpressVPN’s servernetwerk

Servernetwerk

8.5

Het servernetwerk van een VPN-provider is cruciaal voor het omzeilen van geografische blokkades. Ook voorkomt een groot serveraantal dat je te maken krijgt met overbelaste en daardoor trage servers. Genoeg redenen dus om aandacht te besteden aan het servernetwerk van een VPN-aanbieder.

In het kort zijn dit de belangrijkste punten over het servernetwerk van ExpressVPN, waarvoor de dienst een 8,5 van ons krijgt:

  • duizenden VPN-servers in 105 verschillende landen.
  • Biedt alleen gedeelde IP-adressen aan.
  • Werkt met Netflix, Disney Plus, Hulu, HBO Max en Nederlandse streamingdiensten.
  • Torrents downloaden is mogelijk, maar er zijn geen speciale servers voor.

Aantal VPN-servers en locaties

ExpressVPN heeft duizenden servers op 150+ locaties in 105 landen. Het is een groot servernetwerk, waarmee je altijd een geschikte VPN-server vindt die aan jouw behoefte voldoet. Bovendien kun je de serverlocatie zo vaak veranderen als je wilt en zo de verbinding van elke VPN-server zelf uittesten.

In de meeste gevallen gaat het om fysieke servers. ExpressVPN heeft ook een klein aantal virtuele servers waarbij het IP-adres en de serverlocatie niet overeenkomen. ExpressVPN gebruikt deze virtuele servers als fysieke servers niet aan de hoge veiligheidseisen van het bedrijf voldoen. Slechts 5% van de locaties heeft een virtuele server.

De provider heeft Nederlandse servers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De landen waar ExpressVPN op dit moment VPN-servers aanbiedt, zijn:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenAlgerije, Egypte, Ghana, Israël, Kenia, Libanon, Marokko en Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodja, Filipijnen, Guam, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Laos, Macau, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nepal, Nieuw-Zeeland, Oezbekistan, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea
EuropaAlbanië, Andorra, Armenië, Belarus, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland
Noord-AmerikaBermuda, Canada, Cuba, Dominicaanse Republiek, Honduras, Kaaimaneilanden, Mexico, Puerto Rico, Trinidad en Tobago, en de Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaArgentinië, Bahama’s, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Jamaica, Panama, Peru, Uruguay en Venezuela

Met de ExpressVPN-app is het erg eenvoudig om een VPN-server te selecteren. Ook kun je jouw favoriete servers opslaan, waardoor verbinding maken met je gewenste servers nog eenvoudiger wordt. Bovendien toont ExpressVPN een aanbevolen server op basis van jouw locatie.

ExpressVPN biedt daarnaast obfuscated servers aan, die jouw VPN-verkeer nog beter maskeren.

Heeft ExpressVPN dedicated IP-adressen?

ExpressVPN biedt geen dedicated IP-adressen. De meest voorkomende reden om een dedicated IP-adres te gebruiken is om toegang te krijgen tot Netflix. Deze (en andere) streamingdiensten blokkeren namelijk vaak IP-adressen van VPN’s om zo VPN-gebruik tegen te gaan.

Een andere reden om een dedicated IP-adres te gebruiken is gemak. Sommige websites vragen namelijk om extra identificatie wanneer je steeds vanaf een nieuw IP-adres toegang vraagt tot hun website. Een bekend voorbeeld zijn de zogenaamde CAPTCHA’s die je moet invullen om te bewijzen dat je geen robot bent. Deze kunnen heel irritant zijn wanneer je snel iets op wilt zoeken.

Als je deze extra identificatie wilt voorkomen heb je een vast IP-adres nodig. Mocht je om deze reden een dedicated IP-adres willen, kijk dan naar VPN-diensten die deze adressen aanbieden, zoals NordVPN.

Conclusie: onze ervaring met ExpressVPN

ExpressVPN presteert goed op de essentiële aspecten van een VPN-service. De provider biedt een snelle en stabiele VPN-verbinding. ExpressVPN voldoet met zijn beveiliging bovendien aan de hoogste internationale standaard. Ook zorgt de kill switch-functie ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbedoeld lekken van data.

ExpressVPN houdt enkele connectielogs bij, maar is wel erg gebruiksvriendelijk. De website en software zijn overzichtelijk en werken intuïtief. Dit maakt ExpressVPN toegankelijk voor iedereen, ook voor de mensen met weinig tot geen VPN-kennis. Ook de niet technisch onderlegde gebruiker geniet met ExpressVPN dus van alle internationale content op streamingsites.

Het grootste nadeel van ExpressVPN is dat de provider duurder dan de gemiddelde VPN is. Is dat voor jou een deal breaker, ook na gebruik te maken van de gratis proefperiode? Check dan deze goedkopere VPN’s uit de top 5 beste VPN’s van dit moment:

  • NordVPN: allround de beste VPN
  • Surfshark: de snelste VPN van dit moment
  • PIA: spotgoedkoop en goed voor je privacy

Hoe verhoudt ExpressVPN zich tot andere VPN’s?

Naast de individuele scores van VPN-diensten op snelheid, veiligheid, servers en gebruiksgemak, hebben we ook gekeken naar hoe ExpressVPN het doet in vergelijking met CyberGhost, NordVPN en Surfshark. Bekijk de onderstaande artikelen om meer te lezen over hoe ExpressVPN het doet ten opzichte van de andere VPN-providers:

  • ExpressVPN vs. NordVPN
  • ExpressVPN vs. CyberGhost
  • ExpressVPN vs. Surfshark

Besluit je toch om je ExpressVPN-abonnement op te zeggen? Bekijk dan het stappenplan in ons artikel ExpressVPN opzeggen.

ExpressVPN: veelgestelde vragen

Heb je een korte vraag over ExpressVPN? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de provider. Klik op het plusje voor het antwoord op de vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan gerust in de reacties.

Is ExpressVPN goed?

Indien je bereid bent extra geld te betalen voor een VPN met zeer hoge gebruiksvriendelijkheid, is ExpressVPN een uitstekende keuze. Met ExpressVPN heb je altijd het gevoel dat je een ‘premium’ VPN gebruikt, die gewoon fijn werkt. De app is erg intuïtief en je verbindt razendsnel met de server die je kiest.

Qua functionaliteit doet ExpressVPN niet af aan andere goede VPN’s zoals NordVPN en Surfshark. Je krijgt met ExpressVPN dus ook een zeer hoge kwaliteit van beveiliging en hebt vele mogelijkheden om content te unblocken.

Is ExpressVPN veilig?

ExpressVPN is een zeer veilige VPN-provider, mede dankzij deze features:

  • Beveiligd met AES 256-bit en ChaCha20-encryptie en de veiligste VPN-protocollen.
  • Kill switch waardoor je nooit per ongeluk onbeschermd bent.
  • De TrustedServer-technologie zorgt ervoor dat de provider geen informatie over jou op kan slaan.

Werkt ExpressVPN met (de Amerikaanse) Netflix?

Ja, met ExpressVPN krijg je zelfs vanuit Nederland toegang tot de Amerikaanse Netflix. Ook geeft de VPN je toegang tot Nederlandse Netflix vanuit je vakantieadres.

Als je niet direct toegang krijgt, kun je verschillende servers en protocollen proberen. Ook de klantenservice kan je helpen. ExpressVPN heeft een boel goede snelle servers in de Verenigde Staten waardoor je ook de Amerikaanse Netflix in Nederland kijkt.

Kan ik met ExpressVPN torrents downloaden?

Je downloadt met ExpressVPN gemakkelijk torrents. Dit gaat ook nog eens behoorlijk snel door de goede servers van ExpressVPN. Zelfs seeding gaat prima met deze provider, wat bij veel VPN’s niet het geval is. Toch is het niet de beste VPN voor torrenting. ExpressVPN’s servers zijn namelijk niet P2P-geoptimaliseerd.

Biedt ExpressVPN dedicated IP-adressen?

ExpressVPN biedt geen dedicated IP-adressen aan. Veel mensen gebruiken een dedicated IP om met hun VPN Netflix te kijken. Hiervoor heb je bij ExpressVPN geen dedicated IP-adres nodig.

Wil je een dedicated IP-adres om captcha’s en andere vormen van extra verificatie te voorkomen? Dan kun je kijken naar een goede VPN die deze wel aanbiedt, zoals NordVPN.

Hoe duur is ExpressVPN?

ExpressVPN is wat duurder dan veel andere VPN-providers. Je kunt een ExpressVPN-abonnement afsluiten vanaf € 6.14 per maand. Er bestaan veel goedkopere VPN-providers die een even goede – of zelfs betere – service bieden.

Persoonlijke ervaringen experts VPNGids.nl

“ExpressVPN werkt simpel, heeft snelle servers en er is goede support. Het downloaden van torrents en de Amerikaanse Netflix worden ondersteund!”

8.9

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (27)

Tove Marks

Eindredacteur

ExpressVPN is top. Ik kijk graag films en series op Netflix, maar tegelijk wil ik wel beschermd zijn op het internet. ExpressVPN is ideaal, want je kunt gewoon op Netflix en je bent goed beveiligd. Het enige nadeel is de prijs, maar je krijgt wel echt waar voor je geld.

Aanbieding


Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,14 per maand (49% korting)!

Bezoek ExpressVPN

Vanaf [[€6,14]] per maand

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? (2024)

FAQs

ExpressVPN Review: is deze VPN het waard in augustus 2024? ›

It uses the proprietary Lightway protocol, has undergone multiple audits, and provides 100% RAM-only servers with broad device compatibility. According to VPN users, ExpressVPN is one of the best VPNs in 2024 due to great security and privacy indicators.

Is ExpressVPN risky? ›

Are VPNs really secure? Yes, if you use a high-quality VPN. When using ExpressVPN, your data is transmitted through a tunnel secured with AES-256, the same encryption standard adopted by the U.S. government and used by security experts worldwide to protect classified information.

Is ExpressVPN owned by China? ›

ExpressVPN was founded by two close friends and techpreneurs Peter Burchhardt and Dan Pomerantz in 2009. It was then acquired by Kape Technologies in 2021. Kape Technologies is a British-Israeli digital security provider. So, no, it's not owned by China.

What VPN is better than ExpressVPN? ›

However, NordVPN is a close second, offering more security features at half the cost of ExpressVPN. NordVPN and ExpressVPN are our two most highly-rated VPN services, but they have some major differences. Depending on your needs, one may be a better fit for you than the other.

What country is ExpressVPN based out of? ›

ExpressVPN is incorporated in the British Virgin Islands, a country that has no data retention laws, and is a separate legal jurisdiction to the United Kingdom.

What is the disadvantage of ExpressVPN? ›

Another drawback with ExpressVPN is that it is more expensive than many rival VPN services (but also not the most expensive VPN). In short, this is not a cheap VPN. With the regular pricing, the cheapest you can get ExpressVPN for is $8.32 per month or $99.95 per year.

Can I trust ExpressVPN? ›

ExpressVPN is one of the best VPN providers, known for its strong security features and reliable performance. It uses the proprietary Lightway protocol, has undergone multiple audits, and provides 100% RAM-only servers with broad device compatibility.

Why did China ban VPN? ›

VPNs are outlawed in China because they allow users to jump the “Great Firewall” and securely connect to the internet outside the country while blocking their IP address. Rob Binns, a journalist with Techopedia, said China's increasingly strict censorship policies may explain the rise in VPN usage there.

Is NordVPN owned by Russia? ›

The Company That Owns NordVPN

The Panamanian company Tefincom & Co., S.A. owns the NordVPN service. They are well-known provider of financial services, is located in the stunning Central American nation of Panama, and specializes in safeguarding the security and privacy of its clients.

Where is ExpressVPN headquarters? ›

In service of this mission, ExpressVPN's headquarters and registered place of business is in the British Virgin Islands (BVI). Express Technologies Ltd. operates under BVI jurisdiction, in accordance with BVI laws.

What is the number 1 VPN? ›

NordVPN is undoubtedly the biggest name in the VPN industry, and in my full NordVPN review I found that it has absolutely earned that reputation – it's quite simply the very best VPN you can buy. With over 6,400 servers in 111 countries, NordVPN practically guarantees a speedy server wherever you are.

Is ExpressVPN really worth it? ›

Bottom Line. ExpressVPN is a great all-around option for both beginner and experienced VPN users. While it may be out of budget for some, the feature set, speeds, and server count make it an excellent choice for most users.

Did Netflix block ExpressVPN? ›

ExpressVPN is optimized to work with Netflix so you can enjoy online privacy and security all the time, without the VPN interfering. It should never be used as a means of copyright circumvention, which is strictly against our Terms of Service.

Can ExpressVPN be hacked? ›

Can ExpressVPN be hacked? ExpressVPN takes your privacy extremely seriously and takes full measures to ensure the security of our service. ExpressVPN does not collect users' connection or traffic logs, plus our proprietary TrustedServer technology ensures all data is wiped from servers with every reboot.

Who is the new owner of ExpressVPN? ›

ExpressVPN's acquisition is part of streak of acquisitions by cybersecurity multinational Kape Technologies which also includes CyberGhost and Private Internet Access, other companies active in the VPN sector.

Can you get caught using ExpressVPN? ›

Can I get caught Torrenting with a VPN? Using a reliable VPN with encryption and a kill switch ensures your torrent activities remain anonymous from your ISP. All your traffic is encrypted so they won't be able to tell what you're downloading, making it virtually impossible to get caught torrenting.

Are there any dangers in using a VPN? ›

Key reasons not to use a free VPN include: Free VPN tools compromise user security: Many free VPN tools contain malware that could be used by cyber criminals to steal users' data, gain unauthorized access to their data or machine, or launch a cyberattack.

Can you be tracked on ExpressVPN? ›

ExpressVPN never logs your internet traffic or VPN connections. Therefore nothing can match you with an IP address or timestamp. Shared IP addresses cannot be traced back to you.

Is it illegal to use ExpressVPN? ›

This technology increases users' anonymity online and can conceal their browsing activities. While some people turn on a VPN when conducting illegal activities, such as buying or selling illegal items online, any illegal activity is illegal whether a VPN is used or not. The use of a VPN itself, however, is not illegal.

References

Top Articles
Sleep Gif Cute
2Levy Mbs
Swgoh Darth Vader Mods
Tinyzonehd
Dtm Urban Dictionary
Evo Unblocked
Clarita Amish Auction 2023
Santa Cruz Craigslist Cars And Trucks - By Owner
Is Holly Warlick Married To Susan Patton
Jailbase Milwaukee
Craigslist Pets Peoria Il
Litter Robot 3 Dump Position Fault
Job Skills That Start With Y
1800Comcast
Fit 4 Life Murrayville Reviews
Iowa Image Trend
Craigslist Hoosick Falls
Lots 8&9 Oak Hill Court, St. Charles, IL 60175 - MLS# 12162199 | CENTURY 21
Truist Drive Through Hours
Best Fantime Accounts
Theater X Orange Heights Florida
Fox News Live Stream USA HD - USNewsON
Funny Marco Birth Chart
Gran Turismo Showtimes Near Epic Theatres Of Ocala
Antique Wedding Favors
Stuckey Furniture
Parishes Online Bulletins
Acnh Picnic Table
South Carolina Title Transfer Does Sc Require Notary Seal For Auto Title Transfer
How To Get Stone Can In Merge Mansion 2022
Walmart Tune Up Near Me
Ups Customer Center Locations
Krunker.io . Online Games . BrightestGames.com
Rocking Horse Ranch Itinerary
Best Jumpshot
Agility Armour Conan Exiles
Ebk Jaaybo Net Worth
Unraveling The Mystery Behind Campinos Leaked: A Deep Dive
Advanced Auto Body Hilton Head
Foolproof Module 6 Test Answers
Borderlands 2 Mechromancer Leveling Build
How Much Does Costco Gas Cost Today? Snapshot of Prices Across the U.S. | CostContessa
Texas State Academic Probation
Thoren Bradley Lpsg
Benson Downs Resident Portal
Desi Cinemas.com
How Big is a 4×6 Photo?(Inch, cm, mm, Ft, Pixels) - PhotographyAxis
Dean of Students | Alcohol & Drug Policies
Bonbast قیمت ارز
Saqify Leaks
XY6020L 6-70V CNC einstellbares stabilisiertes Spannungsnetzteil Konstantspannung Konstantstrom 20A/1200W Buck-Modul Bewertungen
Temperature At 12 Pm Today
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6280

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.